Endelig advent!Endelig advent! Jeg har gledet meg lenge nå, og faktisk så savner jeg å se bittelitt snø ute også. Håper det kan komme snart! Problemet med snø i Oslo er at snø --> slaps. Isj. 

Idag tirsdag har jeg helg. Fredag, lørdag og søndag foreleste jeg på Active Education, og mandag hadde jeg ikke mindre enn tre foredrag for Sunn Jenteidrett. Nå sitter jeg på kaffebrenneriet, spiser frokost og drikker kaffe. Snart skal jeg trene, ta sol og så handle de siste julegavene. Tror jammen det kan bli sushi til lunsj/middag også. Oi for en dag! 


(bilde lånt fra www.activeeducation.no)

Veldig trivelige lokaler hos Active Education! Studentene på kostveilederkurset er nå ferdige med undervisning, og har snart sin skriftlige og praktiske eksamen. Veldig spennende! Mange av disse studentene skal enten gå videre på PT-kurs eller skal ut å jobbe på for eksempel treningssentre. Det er ingen tvil om at det trengs flere som har kunnskap om kosthold, og arbeidsmarkedet er stort og variert! 

Litt mat!

Mange spør om hva man kan spise når man er lei av matpakken sin, men synes at det er mye styr å lage salater eller andre ting for å ha med seg til lunsj. Det beste tipset da er jo å variere pålegget! Jeg blir hvertfall forferdelig lei av "ost og skinke" for eksempel. Ha en pakke knekkebrød eller et grovt brød på jobb, og ta med sprekt pålegg i en egen boks!

Jeg kjøper en stor pakke fiskekaker (husk å sjekke at de inneholder mest fisk og minst alt mulig annet!), tar med så mange jeg trenger + ett egg. Fiskekakene deler du på langs, da passer en fiskekake til ett knekkebrød. Litt forskjellig pålegg til kjipe knekkebrød som jeg har på jobb. 

Middag på 10 minutter

Dette er min "er altfor sulten og gidder ikke lage noe som tar tid"- middag. Det er kanskje her mange andre spiser grandis eller noe lignende? Dette tar 10 minutter dere..altså mindre enn grandisen!

Svinekjøtt i strimler stekes først, krydre etter ønske. 

Tilbered ønskedet grønnsaker, siden det skulle gå kjapt idag ble det bare brokkolini, sjampinjong og løk. Alt stekes sammen, en etter en oppi panna. Så lite oppvask også, da sparer man også tid!

Hvis ikke dette er enkelt så er ingenting enkelt! 

GOD TIRSDAG!
 


 

20 kommentarer

kjempe raskt å laget og veldig sunt. lokalene var lekkre!

Martine

29.nov.2011 kl.22:08

Hadde faktisk planer om en lignende middag i dag, men ble visst havregrøt i stedet :)

Hvilken type knekkebrød vil du anbefale? Jeg har som regel rugsprø og ryvita i skapet, men blir i perioder litt lei av smaken på dem.

nutristina

30.nov.2011 kl.16:22

Martine: Jeg synes fiberrik (de gule) er gode, også ryvita (greit å variere!). Ellers sesamknekkebrød i flere varianter. Til kos: havre fra wasa..De er så gode, men ikke så fiberrike.

Anbefaler jo aller mest å bake selv!! Enkelt, og smaken er uslåelig!

Martine

30.nov.2011 kl.19:21

Takk for tips :)

Ja, selvfølgelig! Har bare laget knekkebrød en gang før, skjønner ikke hvorfor jeg ikke gjør det oftere, det er jo så godt.

Eirin

30.nov.2011 kl.20:09

Rart hvordan man innbiller seg at det tar lang tid å lage middag fra bunnen av. Det å lage mat generelt er vel noe av det vi bruker minst tid på i Norge, alt skal gå så fort. Jeg syns nå det er litt koselig å stå og kokkelere. Oppvasken derimot, den kunne gått litt fortere....

Linn H.

01.des.2011 kl.18:39

Mange fine oppskrifter du har på bloggen din :) Og flotte bilder !

nutristina

01.des.2011 kl.20:34

Martine: Ja det er enkelt, veldig sunt og veldig godt!!

nutristina

01.des.2011 kl.20:35

Eirin: Ja det er veldig synd..vi prioriterer oss selv veldig lite. Det er en selvfølge at alt skal gå så raskt når det gjelder mat, og det er kun til spesielle anledninger at man skal bruke tid på måltidet. Trist..!

nutristina

01.des.2011 kl.20:35

Linn H.: takk for det:D!!

Katrine

06.des.2011 kl.22:19

Hei :)

Jeg er veldig glad i å trene, og gjør det mest for å holde meg i form, og holde kroppen sunn og frisk. Er det da tilstrekkelig å kun trene kondisjonstrening, altså løping, gåing og aerobic? Gjør det noe om jeg ikke trener stryketrening?

nutristina

07.des.2011 kl.13:45

Katrine: Hei hei! Så flott at du er glad i å trene:)! Jeg anbefaler deg på det sterkeste å få inn litt styrketrening, spesielt på overkropp (med fokus på rygg/skulder/coremuskulatur). Dette gjør at du får en rak holdning, og er god forebygging for overbelastningsplager som mange får etterhvert - spesielt i en stillesittende hverdag. Anbefales:) Det er ikke så mye som skal til, men husk å bruke vekter som kjennes!

Marte

09.des.2011 kl.08:31

Hvor har du kjøpt de mimibrokkoliene? Bodde i spania før, og der var de så lette å finne, men har ikke funnet de her i Norge.

nutristina

09.des.2011 kl.10:15

Marte: På ICA:)

Anonym

11.des.2011 kl.22:59

Heihei!

Ønsker meg noen flere innlegg her før jul! hehe

18.des.2011 kl.22:22

Du som har gått på atlantis medisinske høyskole.

Jeg vurderer og søke til neste høst :) Men jeg lurer litt på om du vet noe om mulighetene for å ta master etter bachelor på amh? Siden man ikke kommer inn på universitetet med den.

Og hvordan er jobbmulighetene? Er det lett og få jobb, eller er mange skeptiske til utdanningen til amh? Det virker som mange mener at denne utdanningen ikke er like bra som universitetsutdanningen og at man bare kaster bort penger!

nutristina

19.des.2011 kl.17:06

Anonym: Beklager at det er tynt med innelgg, bloggen er dessverre nedprioritert i en travel arbeidshverdag som nå:)

nutristina

19.des.2011 kl.17:09

Anonym: Hei! Har skrevet en god del innlegg om dette, men ja man kan søke master etter Atlantis - men ikke klinisk ernæring. Jeg har aldri møtt skepsis mot utdanningen min, kanskje bortsett fra hos de som jobber eller har studert ved universitetet - de er skeptisk til alt annet enn sin egen skole. Atlantis er høyt ansett, og mine arbeidsgivere/oppdragsgivere har aldri stilt spørsmålstegn til min utdanning. Det viktigste er jo hva du faktisk presterer.

Du kaster definitivt ikke bort penger på denne utdannelsen, jeg vil påstå at utdannelsen er bedre. Siden denne skolen er avhengig av å få nok studenter til å drive studiet sitt MÅ de ha de beste foreleserene, den beste oppfølgingen også videre. Universitetet blir drevet av staten og får pengene sine derfra. Dermed kan kvaliteten og nyskapningen på studiene bli deretter.

emmi

20.des.2011 kl.18:07

jeg må bare kommentere til AMH spørsmålet. Jeg begynte der i høst, og er såå fornøyd! Lærerne er kjempeflinke: de er utrolig dyktige forelesere, de er smarte, de tar seg tid til å svare på alle spørsmål som blir stilt under forelesningene, du kan snakke med dem i pausene uten at de har det travelt & ingen skoledag er kjedelig! Lærerne gjør undervisningen gøy :) anbefaler deg å velge AMH! Tror neppe undervisningen er like bra på et universistet!

Og NutriStina: du har en kjempefin blogg :) vurderer nesten å starte min egen for å få litt trening til å gi kostholdstips!

Hanne

20.des.2011 kl.23:35

Inspirasjon, inspirasjon, inspirasjon!

Kom over bloggen din nå, og er virkelig imponert, du får sunne matretter til å bli enkle.

Gleder meg til nyåret da jeg starter prosjekt vektreduksjon og muskeløkning (lite vits å starte i desember, julekaker, ribbe og pinnekjøtt, nam!)

Håper du fortsetter og oppdatere!

21.des.2011 kl.01:23

Høres veldig bra ut :) Det er så spennende og det virker som du har en veldig spennende jobb du trives med også ! så det motiverer meg!

Men vet du hvor man eventuelt kan ta mastergrad? Siden man ikke kommer inn på universitetet liksom

Skriv en ny kommentar

hits